TURNEUL CAMPIONILOR 2020

Duminică, 15 noiembrie, va începe cea de-a 50 a ediție a Turneului Campionilor. Cei mai buni 8 jucători de tenis din lume au ajuns deja la Londra. Novak Djokovic va juca în grupa Tokyo 1970 și se va întâlni pe teren cu Daniil Medvedev, Alexander Zverev și Diego Zchwartzman. Rafael Nadal a tras lozul pentru grupa Londra 2020 și va juca cu Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev.

PRINDE ARIPI CU PARAPANTA

Când nu ia la pas pășunile munților, Jamie Lee, practicant profesiont de speedflying, explorează culmile abrupte cu parapanta! În zbor, sportivul din Noua Zeelandă prinde chiar și 150 de kilometri pe oră. A ajuns și pe meleagurile României. Regretă însă că în cei nouă ani de experiență nu a descoperit Munții Bucegi mai devreme.

PE URMELE LUI HEIDI

Geoloaga Katie Schide a luat-o pe urmele lui Heidi, fetița munților. Ultramaratonista descoperă secretele pământului prin alergarea la mare altitudine. Americanca parcurge zilnic câte 50 de kilometri prin vârfurile din Alpi. Nu-i pare rău când obosește. Pauza de apă este prilejul perfect să studieze tipurile de roci care îi ies în cale.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

MAI PUTERNIC DECÂT MINTEA

Benj Cave, practicant profesionist de parkour, depășește obstacolele fără ajutorul vreunui psiholog. La 26 de ani, englezul sare cu succes peste stâlpii și zidurile care îi ies în cale. Flotările si abdomenele nu l-au ajutat să obțină doar o condiție fizică bună. Prin antrenamentul zilnic a reușit să elimine și piedicile mentale.

LECȚIA DE CALISTENIE

Ești curios cum se face un steag uman? Ia lecții de la Sondre Berg. Maestru în calistenie, norvegianul îți arată ce exerciții să practici ca să ai control asupra masei musculare. Statul în mâini și tracțiunile cu un singur braț nu trebuie să-ți iasă din prima. Berg s-a antrenat opt ani de zile, ca să ajungă la performanța de acum.

SELFIE DIN VÂRFUL STÂNCILOR

Michi Wohlleben, rock climber profesionist, iubește să facă poze la înălțime. După ce escaladează roci înalte de peste 2.000 de metri, neamțul se așează comod, își pregătește selfie stick-ul si fotografiază împrejurimile. Cele mai multe selfie-uri le-a făcut pe muntele Altenalptürm, din Elveția. Acum, fanii din online știu cum se vede lumea de sus.

PROGRAMUL RABLA

Crezi că le-ai văzut pe toate în materie de sport? Uite că americanii nu se opresc din a te uimi. În State, are loc anual derby-ul de demolare a mașinilor uzate. Cine se înscrie la cursă, cumpără un autovehicul din cimitirul de mașini, pe care trebuie să-l distrugă, prin tamponare, pe terenul de concurs. Câștigă șoferul a cărui mașină mai rămâne măcar cu o roată.