Judecătorul Cristi Vasilică Dănileț împliniseî n zilele Revoluției Române paisprezece ani. Se pare că n-a înțeles mai nimic din cele petrecute atunci. Nici din suferință, nici din moarte, nici din revolta față de frig și foame. Ce a înțeles el e să mînuiască cu har nunceagul pe o plajă, să-și tundă gardul viu cu drujba și să facă  giumbușlucuri în piscină. Adică, să arate pe Tik Tok că e bazat și are deprinderi alese, care-l fac dezirabil pentru tinere admiratoare.  

Dănileț a fost reprezentant al judecătorilor în Consiliul Superior al Magistraturii vreme de șapte ani, începînd din 2011. Era anul în care justiția băsistă defila cu cătușele la televizor și judecătorii făceau întreceri socialiste, pe numărul de ani de condamnare dați inamicilor președintelui Băsescu, la indicația ”binomului” Coldea-Kovesi. Judecătorul Dănileț nu și-a pus niciodată întrebări nici despre dosarele Revoluției. 

Despre nevoia miilor de familii ale victimelor represiunii Securității lui Ceaușescu și ale diversiunilor Frontului lui Iliescu de a afla cine sînt răspunzători de moartea celor uciși de gloanțe în 1989. Cu atît mai puțin, a resimțit judecătorul Dănileț nevoia de a-i judeca pe vinovați. Era ocupat să învețe să mînuiască nuceakul.  

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Justiția română, care se plînge de Dănileț că i-a crăpat imaginea cu nunceagul, l-a avut pe acesta șapte ani în Consiliul Superior al Magistraturii. Ea a înregistrat recent un record în materie penală, retunînd din nou, după 32 de ani, rechizitoriul Revoluției care-l incrimina pe Ion Iliescu, salvîndu-l de judecată. Răfuiala din ograda ei cu imaturul judecător Dănileț, simbol al reziștilor din justiție, care anunță că vor ieși să-l apere în stradă ca la Revoluție e cel mai jalnic episod al acestor zile.Braț la braț cu Cristi Vasilică Dănileț, justiția română eșuată odată cu statul merită să intre în istorie, în această săptămînă. Ca simbol al neputinței.