Doctorul timișorean Dorel Săndesc, șeful Asociației medicilor ATI din România e un om bun și dus la biserică. A văzut și a tratat multă durere în jur. Ca medic ATI, a salvat multe vieți. Și tot n-ar fi de ajuns să intre în istorie, pentru că sunt mulți ca el.

Dar după ce a trăit atîția amar de ani în proximitatea morții, cu ea în spate și încercînd să o țină acolo, s-a obișnuit să fie cu un pas înaintea ei. Așa că doctorul Săndesc a avut o idee, care în această pandemie pare salvatoare.

A lansat la Timișoara în aceste zile un maraton al vaccinării, sub sloganul “Pune umărul pentru Timișoara. Vaccinează-te!”. Medici, studenți volunari vaccinează timp de 64 de ore în acest maraton cu 10.000 de doze de vaccin Pfizer tot atîția timișoreni.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Prin medici ca Dorel Săndesc putem înlocui frica cu rațiunea. Așa cum îl cunosc, ca un om realist și cu proprietatea termenilor, cînd el spune că așa e, așa stau lucrurile.

Tot el spunea în urmă cu un an, cînd se închideau bisericile de Paști, chiar dacă e doctor ATI, că”starea interioară, viața de comunitate și mersul la biserică ajută imunitatea”. Și așa s-a dovedit ulterior că stau lucrurile.

Acum, dacă a inițiat acest maraton al vaccinării, înseamnă că vaccinul e bun și orice îndoială mi s-a risipit. Sînt gata de maraton, alături de doctorul Săndesc și voluntarii săi.

Pentru această inițiativă unicat la noi pînă acum, merită să intre în istorie în această săptămînă, odată cu ei. Viața e compusă din gesturi mici și ferme, zic eu. Cel al doctorului Săndesc e cel mai bun exemplu.