Intră la pachet comuna Deveselu din județul Olt și alegerile din Statele Unite. În mentalul colectiv al românilor, cînd spui Deveselu, spui americani. Scutul antirachetă din sudul Olteniei este deja un brand al parteneriatului dintre Statele Unite și România, în cadrul NATO. Dar mie, cînd o să mă gîndesc la alegerile americane, o să-mi vină în minte automat Deveselu. Și invers. Indiferent de rezultatul lor.

La aceste alegeri, o parte din americani au votat pentru a-i conduce direct pe vicepreședinte. Adică, pe Kamala Harris. E un fel de secret al Polichinelle. Prea puțini dintre cei care l-au votat pe Joe Biden cred că, după două operații de anevrism cerebral și la vîrsta de 78 de ani, acesta își poate duce mandatul la bun sfîrșit. L-am văzut și noi cum își confundă nepoatele și anunță că-și va prezenta camerelor fiul decedat acum cinci ani. A fost bine pentru democrați că Joe Biden uită: numai astfel a putut să o accepte vicepreședinte pe aceeași doamnă Harris, care pînă nu demult îl acuza de hărțuiri sexuale repetate și-l făcea de-a dreptul prost.

Alegerile americane s-au mutat, prin mișcarea făcută de democrați, în județul Olt. Mai precis la Deveselu, unde Statele Unite ne-au montat scutul antirachetă. Pronia hulită de o parte a democraților americani a făcut ca în comuna amintită din Oltenia noastră, la alegerile locale recente, alegătorii să fi pus ștampila, cu bună știință, pe un candidat mort, care a și câștigat alegerile.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII