Ce știi despre Iranul contemporan, dincolo de știrile legate de tensiunile politice dintre această republică islamică – condusă cu mână de fier de un lider religios – și Statele Unite sau Israel? Filmul regizorului Asghar Farhadi, A Separation, îți oferă o perspectivă intimă, fascinantă din punct de vedere sociologic, asupra societății iraniene de astăzi. 

Sub pretextul unei drame de familie, un cuplu aflat în pragul divorțului, A Separation este o investigație inteligentă și emoționantă a vieții de zi cu zi din Iranul de astăzi: de la diferențele de clasă socială sau constrângerile religioase, până la relațiile de familie.

Pe lângă valoarea documentară a filmului, Asghar Farhadi impresionează și prin știința de a povesti cinematografic. Regizorul iranian îți vorbește despre teme serioase, grave, dar, în același timp, știe să te și țină cu ochii lipiți de ecran și reușește să te facă să empatizezi cu personajele sale prin felul inteligent în care construiește intriga ca pe o poveste polițistă sau ca pe-o investigație jurnalistică.

Recomandări

SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC
ION CRISTOIU - EDITORIAL

A Separation nu e doar un film iranian, ci e o poveste universală despre bine și rău care vorbește pe limba fiecăruia dintre noi la nivel emoțional.