4 fetițe de 11 ani au reușit să-i scandalizeze pe conservatorii din Statele Unite. E vorba despre puștoaicele din distribuția filmul franțuzesc Cuties, Mignonnes – de pe Netflix.

S-a ajuns departe: un tribunal din Texas a pus sub acuzare Netflix-ul pentru promovarea de materiale indecente.

Cuties –de pe Netflix – e povestea unei fetițe musulmane din Senegal care la 11 ani ajunge în Franța și se trezește prinsă la mijloc între cultura tradițională a familiei și cultura glam a Instagramului.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

E Cuties un film comod de privit? Nu chiar. Sunt secvențe în care fetițele de 11 ani se dansează și se comportă ca niște femei.  Dar cine a zis că cinema-ul trebuie să fie comod. Și cum altfel să arăți că social media scurtează durata copilăriei și maculează inocența ei?

N-ai să găsești în Cuties nimic din ce nu vezi pe social media în materie de copii a căror precocitate te cam sperie. Nu vezi excese erotice gratuite în Cuties, filmul e bine făcut, emoționant de multe ori.

Pare ușor ipocrită scandalizarea americanilor în legătură cu acest film franțuzesc. În filmele americane au fost cazuri mult mai celebre de sexualizare a copiilor răsplătite cu premii. Sue Lyon câștiga un Glob de Aur la 14 ani când a debutat în Lolita, filmul lui Stanley Kubrick adaptat după romanul lui Vladimir Nabokov iar Jodie Foster era nominalizată la 14 ani la Oscar pentru rolul ei din Taxi Driver, filmul lui Martin Scorsese în care juca o prostituată minoră.