Ești un cetățean smart. Te preocupă încălzirea globală, nu lași apa să curgă aiurea când te speli pe dinți, eviți pe cât poți plasticul, colectezi selectiv, reciclezi, lași mașina acasă de multe ori și te deplasezi cu bicicleta sau trotineta prin oraș. Bun. Foarte bine. Hai să vorbim însă puțin și despre hainele tale!

Fashion’s Dirty Secrets e documentarul BBC care-ți va deschide ochii asupra felului în care industria de fashion poluează planeta. Primul șoc pe care ți-l servește investigația jurnalistei britanice Stacey Dooley? Marile branduri de haine poluează mai mult decât transporturile sau decât frackingul. Documentarul BBC detaliază impactul uriaș pe care îl are asupra resurselor de apă ale planetei industria bumbacului din care sunt făcute hainele tale preferate. Ancheta jurnalistei Stacey Dooley te va purta chiar prin câteva din locurile de unde provine materia primă pentru garderoba ta, precum Kazahstan sau Indonezia.

Îți mai spun doar că informațiile dezvăluite de documentarul BBC Fashion’s Dirty Secrets i-a făcut pe reprezentanții marilor branduri din fashion să fugă speriați din fața jurnaliștilor britanici și i-a șocat pe mulți influenceri de fashion care au aflat și ei cu această ocazie de unde provin și cum se obțin produsele pe care le promovează.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.