În ultimele episoade din sezonul 2 al serialului israelian Fauda vei descoperi că brutalitatea conflictului israeliano-palestinian nu iartă pe nimeni.

Nici femeile și nici copiii nu sunt feriți de duritățile acestui război perpetuu. De altfel, nici măcar actorii pe care-I vezi jucând în Fauda nu au scăpat în viețile lor reale de prejudecățile existente între cele două tabere.

Luna Mansour, care apare în rolul palestiniencei Marwa Awadalla, și care provine dintr-o familie mixtă israeliano-palestiană povestea într-un interviu că a simțit pe pielea ei aceste prejudecăți atunci când s-a mutat în Tel Aviv. Căutându-și chirie, a întâlnit foarte mulți proprietari care i-au spus direct că nu-și închiriză casa arabilor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un caz mult mai celebru este cel al actorului Tsahi Halevi – care îl joacă pe Naor în Fauda – și care s-a căsătorit în 2018 cu o prezentatoare de televiziune de origine arabă. Ministrul de interne israelian de la acea vreme a criticat acestă căsătorie și l-a avertizat pe actor că eventualii copii născuți din acest mariaj vor avea o viață dificilă în Israel. Sunt doar două exemple care îți arată că, în Fauda, conflictele de pe ecran au rădăcini adânci în realitatea disputei israeliano-palestiniene.