CINEMAleph. „Fauda”, sezonul 3, episodul 10

În penultimele episoade din sezonul 3 al serialului Fauda, vei fi martorul unei misiuni imposibile pentru Doron și echipa sa de spioni: o operațiune sub acoperire în Fâșia Gaza. De ce se tem membrii commando-ului din Fauda de acest teritoriu?

Spre deosebire de Cisiordania – teritoriu aflat sub autoritatea Autorității Palestiniene prin aripa sa politică, Fatah, și unde echipa din Fauda beneficiază tot timpul de sprijinul solid al forțelor militare israeliene – Gaza este o enclavă arabă controlată din 2007 de organizația paramilitară Hamas. Fâșia e a treia cea mai dens populată zonă din lume, are granițele cu Egiptul și Israelul închise, e supusă de către Israel unei blocade aeriene și maritime foarte dure, iar lipsa apei, a energiei electrice și a medicamentelor e o realitate zilnică.

Pe fondul pandemiei, problemele economice din Fâșia Gaza s-au acentuat, astfel încât ONU anunță că acest teritoriu e în pragul unei catastrofe umanitare. Cum se va spionii lui Doron în Gaza – zonă pe care ei înșiși o descriu drept Iadul pe pământ – te invit să vezi în următoarele episoade din Fauda.