Serialul israelian de spionaj Fauda a ajuns, de-a lungul anilor, unul dintre principalele exporturi culturale israeliene. Un editorialist al cotidianului Haaretz se întreba în glumă, scriind despre sezonul 3 din Fauda: cine și-ar fi putut închipui că unii dintre cei mai cunoscuți israelieni din lume vor fi în zilele noastre niște tipi chelioși, trecuți de 40 de ani, care vor servi perfect încercării Israelului de a promova în lume imaginea de bravură și galanterie pe care-o au israelienii despre ei înșiși?

Tocmai pentru că notorietatea internațională a serialului Fauda a atins asemenea proporții, producători au cooptat nu doar actori chelioși, peste 40 de ani, cum e cazul lui Lior Raz, cel care-l joacă pe Doron, ci au recrutat și alte talente din lumea artistică a Israelului contemporan. Să-ți dau 3 exemple: Idan Amedi, cel care-l joacă pe Sagi, este un cântăreț celebru în Israel. Născut într-o familie israeliano-kurdă, campion de arte marțiale,

Amedi are 5 albume deja lansate în Israel. Primul lui single a fost un cântec despre soldați, compus pe când era în armată. Marina Maximilian Blumin, interpreta Hilei – șefa operațiunilor de spionaj din Gaza – este absolventă de Conservator, cântăreață de jazz și a ocupat locul doi într-un celebru concurs TV de talente din Israel.

Recomandări

ZELENSKI MERGE LA MADRID
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE
AI PRIMAR, A.I. AVATAR
DEZASTRU ÎN PAPUA NOUA GUINEE
NE IA A.I.-UL LOCUL DE MUNCĂ?