În prima parte a sezonului 1 din serialul israelian Fauda ai intrat, încet, încet în detaliile conflictului israeliano – palestinian pe care, altminteri, îl știi doar din știrile despre Orientul Mijlociu. Îți spun acum mai multe despre actorul Lior Raz, cel care-l joacă pe Doron, un protagonist mai puțin convențional. Temperamental și rebel, încruntat și agresiv, Doron e un personaj complex care i-a adus actorului Lior Raz un premiu al Academiei Israeliene de Film.

Actorul însuși are o biografie spectaculoasă: născut în Cisiordania într-o familie cu tradiție militară, Lior Raz a copilărit într-o comunitate arabă.

În perioada stagiului militar obligatoriu din Israel, a făcut parte chiar dintr-o unitate specială ca cea din Fauda. După armată, a plecat în Statele Unite unde a fost bodyguard-ul unor actori celebri precum Arnold Schwarzenegger. Întors în Israel, a început să ia lecții de actorie și, treptat, și-a construit o carieră solidă în țară.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Fauda, serialul pe care l-a creat împreună cu jurnalistul Avi Issacharoff și unde este co-scenarist și actor, i-a adus o faimă internațională remarcabilă pentru un actor ajuns aici la 45 de ani.

Documentarul îți arată cum reacționează creierul tău când află câte calorii consumă în exces.

Documentarul BBC: Restaurantul care arde calorii îți explică de ce două treimi din populația din UK e amenințată de obezitate