Pe 25 mai 2020, în Minneapolis, Statele Unite, George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani – cu 4 ani de închisoare în cazier – era arestat de 4 ofițeri de poliție, după ce încercase să folosească într-un magazin o bancnotă falsă de 20 de dolari. George Floyd a murit în plină stradă, sub ochii trecătorilor, după ce Derek Cvauvin, unul din cei 4 polițiști, a stat cu genunchiul pe gâtul său timp de 9 minute și 29 de secunde.

Documentarul George Floyd: A Killing That Shook the World îți arată cum cele 9 minute și 29 de secunde în care Floyd a fost ucis au provocat cele mai mari proteste rasiale din Statele Unite în ultimii 50 de ani.

Moartea lui George Floyd nu a alimentat doar acțiunile mișcării Black Lives Matter din Statele Unite, ci a a avut un impact global, ducând la mișcări ample de stradă în peste două mii de orașe din toată lumea.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Jurnalistul Clive Myrie încearcă să afle în acest documentar cum a redefinit cazul George Floyd relațiile rasiale în America de azi, iar pentru asta intervievează toți actorii sociali relevanți: martori oculari, protestatari, polițiști și membri ai comunității din Minneapolis.