Universul cinematografic Marvel a devenit atât de complex și complicat în ultimii ani, încât chiar fanii înfocați se recunosc deseori pierduți în încrengătura de povești din filmele recent lansate de Marvel Comics. Fiindcă rețeta de succes a celor de la Marvel tinde să devină redundantă și plictisitoare, studioul a început să investească masiv în francize care au deja un nucleu dur de suporteri și care aduc, prin calitatea scenariului, un plus de valoare clasicelor povești Marvel. Este și cazul francizei Guardians of the Galaxy, din care poți vedea acum la cinema cel de-al treilea volum al seriei.

Primul Guardians of the Galaxy, cel din 2014, a fost o mare surpriză pentru Marvel. Mizând pe niște super-eroi atipici – un antierou cinic jucat de Chris Pratt, un raton vorbitor pe nume Rocket sau un copac umanoid, Groot, a cărui voce e dată de Vin Dissel – Gardienii Galaxiei au cucerit publicul prin umorul scenariului, prin șarmul actorilor, prin efectele vizuale și prin soundtrack-ul excelent. Filmul din 2014 a fost al treilea cel mai profitabil film al acelui an. Artizanul acestui succes nesperat a fost regizorul și scenaristul James Gunn, un nume mai degrabă modest până atunci la Hollywood.

James Gunn n-a ratat ocazia de monetiza triumful primului film și a revenit în 2017 cu un al doilea film care i-a consolidat statutul de favorit al studioului. Acum, pe marile ecrane, gașca nebună condusă de Chris Pratt îți oferă, în a treia parte din saga Gardienilor, o nouă repriză de acțiune spectaculos coregrafiată, umor negru bine dozat și muzică perfect aleasă pentru fiecare moment al filmului. Pe scurt, Gardienii Galaxiei volumul 3 e filmul popcorn ideal pentru finalul de săptămână.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA