• „Journal de France” e un documentar făcut de-a lungul a 6 ani de jurnalistul și regizorul Raymond Depardon
  • „Journal de France” îți arată imagini rare de arhivă cu personailități politice și culturale din istoria europeană recentă
  • Pe soundtrackul documentarului Journal de France apar nume precum Patti Smith, Gilbert Bécaud sau Alexandre Desplat

În această perioadă în care planurile de călătorie îți sunt date peste cap de pe-o zi pe alta, îți propun un voiaj cinematografic special: documentarul Journal de France al jurnalistului și regizorului francez Raymond Depardon.

În Journal de France, Raymond Depardon îți arată o Franță filmată și fotografiată cu migală pe parcursul a 6 ani, între 2004 și 2010, iar fiecare persoană întâlnită de-a lungul drumului său devine un personaj relevant în această poveste despre curiozitatea jurnalistică. În plus, regizorul apelează și la imagini din arhiva sa de fost reporter.

Vei vedea imagini splendide, inedite, cu personaje și evenimente definitorii din istoria europeană recentă la care Raymond Depardon a fost martor direct: Primăvara de la Praga, alegerile prezidențiale din Franța anului 1974 sau interviuri cu politicieni și oameni de cultură.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Journal de France nu e doar un documentar despre Franța, e o călătorie în spațiu și timp prin istoria recentă ale cărei urmări le resimți și azi, o istorie filtrată prin ochiul atent și curios al jurnalistului și regizorului Raymond Depardon.