Fiindcă tot e vremea sărbătorilor, CINEMAleph îți face cadou peste două ore de frumusețe cinematografică. La Grande Bellezza, filmul italianului Paolo Sorrentino.

Este La Grande Bellezza un film ca o călătorie prin gândurile și visele unui jurnalist/scriitor decadent, de 65 de ani, Jep Gambardella, admirabil jucat cu un aer bufon de Toni Servillo ? Este și asta dar nu doar atât.
Este la Grande Bellezza un portret satiric al intelectualului italian angajat politic, din epoca lui Berlusconi ? Este și asta. Dar nu e doar atât.

Este la Grande Bellezza o declarație de dragoste făcută de regizorul Paolo Sorentino Romei din filmele lui Roberto Rosselini, Federico Fellini, Ettore Scola, Michelangelo Antonioni și ale altor meștri italieni ai cinemului ? Este și asta, dar e mai mult decât asta.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

La Grande Bellezza este un film inutil de povestit, despre o lume de o frumusețe copleșitoare. Un film care se potrivește de minune acum, de Crăciun, când nevoia ta de frumusețe e mai puternică decât oricând.