„Intervenim în tot ceea ce ne înconjoară în viața de zi cu zi: carne, haine, legume, fructe… De ce să nu folosim progresul științific pentru a ne îmbunătăți și specia?”

Este una din replicile personajului prinicipal jucat de Antonio Banderas în filmul lui Pedro Almodóvar din 2011, La piel que habito.

Știu că și tu ți-ai pus măcar o dată această întrebare. Mai ales într-o epocă în care chirurgia estetică a devenit ceva obișnuit și în care, de exemplu, recent, Comisia Europeană a aprobat vânzarea unei inimi artificiale de 180 de mii de euro

Recomandări

SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC
MELONI DĂ 1 MLD.€/AN PT. ORELE DE RELIGIE

În La piel que habito, regizorul Pedro Almodóvar îți arată partea întuneactă a acestei obsesii a omului de a se îmbunătăți prin mijloace științifice. Doctorul jucat de Antonio Banderas, un doctor Victor Frankenstein modern, are ambiția de-a crea  o piele umană superioară celei obișnuite.

Ce limite morale e dispus să încalce pentru asta și ce preț va plăti pentru această joacă de-a Dumnezeu, te las să afli din thrillerul lui Pedro Almodóvar, La piel que habito.