„Intervenim în tot ceea ce ne înconjoară în viața de zi cu zi: carne, haine, legume, fructe… De ce să nu folosim progresul științific pentru a ne îmbunătăți și specia?”

Este una din replicile personajului prinicipal jucat de Antonio Banderas în filmul lui Pedro Almodóvar din 2011, La piel que habito.

Știu că și tu ți-ai pus măcar o dată această întrebare. Mai ales într-o epocă în care chirurgia estetică a devenit ceva obișnuit și în care, de exemplu, recent, Comisia Europeană a aprobat vânzarea unei inimi artificiale de 180 de mii de euro

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În La piel que habito, regizorul Pedro Almodóvar îți arată partea întuneactă a acestei obsesii a omului de a se îmbunătăți prin mijloace științifice. Doctorul jucat de Antonio Banderas, un doctor Victor Frankenstein modern, are ambiția de-a crea  o piele umană superioară celei obișnuite.

Ce limite morale e dispus să încalce pentru asta și ce preț va plăti pentru această joacă de-a Dumnezeu, te las să afli din thrillerul lui Pedro Almodóvar, La piel que habito.