Știu că Vladimir Putin este numele pe care-l auzi cel mai des în jurul tău în această perioadă. Există însă un om al cărui nume Putin însuși evită să-l rostească de fiecare dată când este întrebat despre el. Iar Putin este întrebat tot mai insistent despre el. Numele acestui om: Alexei Navalnîi, condamnat recent la ani grei de închisoare în Rusia și care tulbură din ce în ce mai serios liniștea lui Putin.

Documentarul Navalny – pe care-l vezi în premieră în România  – îți arată un portret intim și detaliat al lui Alexei Navalny din perioada cuprinsă între otrăvirea sa din 2020, în Siberia, și întoarcerea în Rusia, în 2021, când a fost arestat și încarcerat.

Vei vedea un Navalnîi neobosit în a acuza regimul lui Putin de corupție și crimă, un Navalnîi hotărât să afle cine sunt cei care l-au otrăvit, un Navalnîi relaxat atunci când vorbește de trecutul său politic marcat de alianțe cu extrema dreaptă din Rusia. Dacă ți-ai pus vreodată întrebarea „Ce alternativă la Putin are Rusia contemporană?”, documentarul de față te va provoca să-ți dai singur răspunsul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cine e Alexei Navalnîi, afli pe Aleph News.