Facebook, Instagram, Twitter, Tik Tok… sunt toate rețele sociale care ți-au promis la începuturile lor beneficii precum un nivel mai mare de conectare cu lumea sau un acces mai rapid la informație și care, iată, azi, ajung să fie sursele principale ale neajunsurilor vieții tale sociale : fake news, extremism politic sau manipulare a alegerilor.

În documentarul Networld, istoricul Niall Ferguson îți arată că povestea rețelelor sociale este mult mai veche decât ai fi crezut. De la apariția masoneriei și până în zilele Facebook-ului, istoricul analizează de-a lungul celor 3 episoade ale documentarului felul în care schimbările tehnologice au influențat istoria umanității și ierarhiile sociale la nivel micro și macro.

Din documentarul Networld vei înțelege mai bine cum ți-au schimbat rețelele sociale viața din perspectiva unor experți în științe sociale și a unor analiști de date. Printre cei intervievați în acest documentar se numără : Eric Schmidt, fost CEO la Google, Antonio Garcia Martinez, fost product manager la Facebook sau Stanley McChrystal, fostul șef al operațiunilor special în timpul Războiului din Irak.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT