Vești bune dacă ești fan al serialului israelian de spionaj Fauda. Îl vei vedea chiar aici, la Aleph News. Primul sezon din Fauda – despre care New York Times a scris că e cel mai bun serial international de televiziune – va fi difuzat în fiecare vineri seara, de la ora 22.

Fauda – care înseamnă HAOS în arabă – îți arată o parte inedita a conflictului dintre israelieni și vecinii lor arabi.

Vei afla cam ce face un comando israelian format din așa numiții mista’arvim – în traducere, evrei care trăiesc printre arabi – militari foarte buni cunoscători ai culturii și civilizației arabe, folosiți în operațiuni Undercover în teritoriile arabe învecinate cu Israelul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Fauda are avantajul de a fi inspirat de experiențele avute de creatorii săi – Lior Raz și Avi Issacharoff –  în timpul serviciului lor în aramata israeliană. În plus, excelează la capitolul tehnic : e montat alert, jucat bine și filmat chiar în zone de conflict din teritoriile arabe.

Sigur, e un serial israelian, așa că vei vedea mai degrabă perspectiva asta a conflictului din Orientul Mijlociu. Dar, ai ocazia să vezi în detaliu o lume pe care altfel o știi doar din frânturi de știri și ale cărei conflicte sângeroase sunt doar statistică.

FAUDA te duce în intimitatea conflictului dintre evrei și arabi, și o face fără să-ți menajeze sensibilitatea.