Pe 7 mai, se împlinesc 21 de ani de când Vladimir Putin își preua primul mandat de președinte al Rusiei. Știi că actualul său mandat se încheie în 2024, când Putin se va fi aflat, sub o formă sau alta, la conducerea țării de aproape un sfert de secol. Mai mult, liderul rus a promulgat recent o lege care-i permite să rămână la putere încă 12 ani, până în 2036.

Documentarul în 3 părți – Putin: A Russian Spy Story – te va familiariza cu biografia liderului rus care are șanse mari să devină mai logeviv decât fostul dicttor sovietic, Iosif Stalin. Filmul îți aduce în față foști colaboratori și inamici politici ai lui Putin de la începuturile fascinantei sale evoluții politice și până azi. Mai întâi, postura de spion KGB în Germania de Est a anilor 80. Apoi, după prăbușirea Cortinei de Fier, activitatea de consilier a unui dintre cei mai controversați primari ai Sankt Petersburgului, Anatoly Sobchak. Obținerea șefiei serviului rus de informații FSB, moștenitorul KGB-ului, urmată de numirea lui Putin în funcția de premier de către Boris Elțîn, iar ulterior, din 2000, începutul lungi sale domnii la conducerea Rusiei.

Documentarul Putin: A Russian Spy Story îți prezintă mărturii rare și în exclusivitate despre Putin. Una dintre ele: interviul cu Tatiana Iumașeva, fiica lui Boris Elțîn.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT