În următoarele episoade din sezonul 3 al serialului israelian Fauda, vei vedea cum se mobilizează Doron și echipa lui de spioni sub acoperire în cazul răpirii unor civili israelieni de către mișcarea Hamas, cea care controlează, de facto, Fâșia Gaza.

Creatorii serialului Fauda îți oferă posibilitatea de-a înțelege o parte importantă a conflictului israeliano-palestinian: răpirile de civili sau soldați israelieni de către militanții palestinieni și folosirea ostaticilor pentru eliberarea prizonierilor arabi din închisorile israeliene.

Și, ca să înțelegi mai bine mecanismele acestor schimburi de prizonieri, îți voi povesti cel mai celebru caz, cel al răpirii soldatului israelian Gilad Shalit, pe care chiar personajele din Fauda îl amintesc la un moment dat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În 2006, în urma unor raiduri palestiniene la granița dintre Gaza și Israel, militanții Hamas au răpit un tânăr soldat israelian, Gilad Shalit, de numai 19 ani. Israelieni au lansat o amplă contraofensivă militară în Gaza, numită Ploile de vară, pentru a-l elibera. Fără succes. Glad Shalit avea să fie eliberat abia 5 ani mai târziu, în schimbul a 1027 de prizonieri din închisorile israeliene.