Ne-am obișnuit, în ultimii ani, ca, atunci când ne referim la documentare despre natură, să vorbim despre super-producții cu bugete enorme și imagini copleșitoare, narate de voci celebre. O excepție remarcabilă de la genul acesta este documentarul francez „Stejarul și locuitorii săi”, adus în cinematografele de la noi de Independența Film.
 
Producția semnată de regizorii francezi Laurent Charbonnier și Michel Seydoux este o mică bijuterie observațională care surprinde viața intimă a unui stejar de peste două sute de ani și a faunei care-l populează: de la micile rozătoare care-și sapă galerii printre imensele rădăcini, până la gâzele care se adăpostesc în trunchiul său masiv ori păsările și veverițele care-și duc traiul între crengile sale falnice.
 
Impresionant la documentarul „Stejarul și locuitorii săi” este că micile povești care se desfășoară în acest micounivers sunt spuse fără voce din off. Vei înțelege tot ce se petrece doar din montajul excelent al imaginilor superbe și din muzica de fundal aleasă foarte inspirat pentru a sublinia momentele de tensiune. Documentarul francez e de văzut la cinema împreună cu familia: prin frumusețea și simplitatea lui, îi va bucura deopotrivă și pe copii și pe adulți.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN