Unul dintre subiectele cele mai fierbinți de la recentele alegeri din Statele Unite a fost sfârșitul poveștii de dragoste între Donald Trump și postul de televiziune Fox News.

Nemulțumit de faptul că, spre deosebire de alegerile din 2016, Fox News a schimbat macazul în acest an și nu l-a menajat nici în campanie, nici după votul din 3 noiembrie, Trump a amenințat chiar că va lansa o companie media care să concureze Fox-ul.

Dar unde începe, de fapt, povestea Fox News, postul care domină de mulți ani topul audiențelor în State?

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Poți afla amănuntele pe HBO Go, din miniseria The Loudest Voice / Cea mai puternică voce.

Producția e o biografie mai mult sau mai puțin romanțată a lui Roger Ailes, jucat de Russel Crowe, cel care l-a convins pe mogulul australian Rupert Murdoch că poate face un post de știri care să domine în audiențe CNN-ul și MSNCC-ul 14 ani la rând.

Pe lângă performața actoricească a lui Russel Crowe, recompensat cu un Glob de Aur pentru rolul acesta, miniseria Cea mai puternică voce, îți poate servi și ca un documentar relevant despre istoria televiziunilor de știri americane din anii 90 și până în prezent. Vei vedea culisele TV ale unor evenimente precum atentatele de la 11 septembrie sau alegerile prezidențiale din 2008 și 2016.

Ce nu trebuie să uiți din miniseria Cea mai puternică voce este acest citat din Roger Ailes, creatorul Fox News: Spectatorii nu vor să fie informați, vor să se simtă informați.