Știi deja: Sacha Baron Cohen revine din nou anul ăsta la bufoneriile care l-au făcut celebru în Borat 2.

Ce e remarcabil însă e că, după atâtea roluri extravagante precum Borat sau Ali G, Sacha Baron Cohen începe să treacă și la partituri mai serioase. De exemplu, rolul unui faimos spion al Mossadului din mini seria israeliană, The Spy, de pe Netflix.

The Spy e inspirat din povestea spionului israelian Eli Cohen, care s-a infiltrat în elita politică a Siriei de la începutul anilor 60 și a furnizat informații prețioase Mossad-ului în legătură cu fortificațiile militare siriene de pe înălțimile Golan, de la granița cu Israelul. Ca să înțelegi ce impact a avut spionul Eli Cohen asupra relațiilor israeliene-siriene trebuie să-ți spun că nici până acum sirienii nu au înapoiat familiei rămășițele pământești ale spionului care i-a făcut de râs în anii 60.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Miniseria The Spy este creată de Gideon Raff, autorul serialului israelian Prisoners of War pe care americanii de la Showtime l-au cumpărat și adaptat în celebrul serial Homeland. Punctele tari ale producției de pe Netflix sunt imaginea sumbră și apăsătoare, povestea tensionată și bine dozată și un Sacha Baron Cohen cât se poate de convingător în momentele dramatice. De altfel, pentru prestația din The Spy, Cohen a fost nominalizat în 2019 la Globul de aur pentru cel mai bun actor într-o miniserie de televiziune.