Cine ți-a adus Unirea? Și cum o aperi? Alexandru Vaida Voevod a fost parlamentar la Budapesta înainte de Unire, ajungând Prim Ministul României în 1933. Dacă îl cauți înainte de Marea Unire îl găsești în Parlamentul Ungariei. Putea să îți susțină cauza românilor în fața oricărui imperiu.
”Naţiunea română care trăieşte în monarhia austro-ungară aşteaptă şi cere – după multe suferinţe de veacuri – afirmarea şi valorizarea drepturilor ei nestrămutate şi Inaleinabile, la deplină viaţă naţională” – Discurs în Parlamentul maghiar, în care este cuprinsă şi declaraţia de la Oradea a Partidului Naţional Român.
”Dacă îi lăsăm în pace se vor întoarce din nou împotriva voastră” – Raportul reuniunii reprezentanţilor marilor puteri din 11 iulie 1919
Sunt cuvintele celui care pledează pentru drepturile românilor în fața aleșilor de la Budapesta în primele două decenii de la începutul secolului XX:
”Cunoaştem mărimea vremilor prin care trecem; cunoaştem că aceste probleme mari nu le putem trata conduşi de egoism.” – Discurs în Parlamentul maghiar, în care este cuprinsă şi declaraţia de la Oradea a Partidului Naţional Român. (1918, octombrie, 18, Budapesta)

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID