Cine ți-a adus Unirea? Și cum o aperi? Alexandru Vaida Voevod a fost parlamentar la Budapesta înainte de Unire, ajungând Prim Ministul României în 1933. Dacă îl cauți înainte de Marea Unire îl găsești în Parlamentul Ungariei. Putea să îți susțină cauza românilor în fața oricărui imperiu.
”Naţiunea română care trăieşte în monarhia austro-ungară aşteaptă şi cere – după multe suferinţe de veacuri – afirmarea şi valorizarea drepturilor ei nestrămutate şi Inaleinabile, la deplină viaţă naţională” – Discurs în Parlamentul maghiar, în care este cuprinsă şi declaraţia de la Oradea a Partidului Naţional Român.
”Dacă îi lăsăm în pace se vor întoarce din nou împotriva voastră” – Raportul reuniunii reprezentanţilor marilor puteri din 11 iulie 1919
Sunt cuvintele celui care pledează pentru drepturile românilor în fața aleșilor de la Budapesta în primele două decenii de la începutul secolului XX:
”Cunoaştem mărimea vremilor prin care trecem; cunoaştem că aceste probleme mari nu le putem trata conduşi de egoism.” – Discurs în Parlamentul maghiar, în care este cuprinsă şi declaraţia de la Oradea a Partidului Naţional Român. (1918, octombrie, 18, Budapesta)

Recomandări

PSD ȘI PNL PREGĂTESC REMANIEREA
CONTROVERSE PRIVIND EVALUAREA NAȚIONALĂ
PUTIN ARE FORȚE NUCLEARE GATA DE LUPTĂ
DE DOMENIUL SF, DAR CU TESLA
CUM SE SCHIMBĂ ECONOMIA ROMÂNIEI
BIDEN LUPTĂ CONTRA MAȘINILOR DIN CHINA