”Îmblânzirea anxietății” Cum să oprim spirala îngrijorării și a fricii ca să ne vindecăm mintea, Judson Brewer, traducere Ioana Manolache, Curtea Veche, 2021

„Spre deosebire de arderea lentă, caracteristică anxietății generalizate, unii oameni experimentează perioade inter‑mitente de panică”

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
MĂNÂNCI MAI PUȚIN, TRĂIEȘTI MAI MULT?

În luna a patra, ziua a 20-a ai ocazia să îți dai seama de unde vine fascinația cult din cercurile pasionate de cannabis pentru 420, fie că e vorba de dată, de oră, drept 4.20, cert este că numărul este un reper pentru contracultura internațională. Iar dacă te sperie un pic ilegalitatea substanței, îți propun ”Îmblânzirea anxietății” Cum să oprim spirala îngrijorării și a fricii ca să ne vindecăm mintea. Judson Brewer îți arată că de la anxietate ni se trag comportamentele asociate diferitelor dependente și obiceiuri nocive. El dă exempul mâncatului pe fond de stres, al procrastinării, navigarea obsesivă printre postări de pe internet și rularea rețelelor de socializare, lucruri prin care încerci să compensezi problemele de zi cu zi. Brewer vine cu mai bine de douăzeci de ani de cercetări și cu un program pe puncte ca să deslușești anxietatea.

„Este doar o chestiune de fixare și de exersare. „