,,Individul care nu a devenit el însuși un luptător, și deci o părticică a giganticei mașinării de război, se simte derutat„.

Sunt zile în care ești afectat de actualitatea războiului. Te-ai gândit că nu este prima dată când se întâmplă așa ceva și ai dreptate. Sigmund Freud scrie ”Despre dezastre”. Volumul adună scrierile lui din momentele care au precedat cele două războaie mondiale. Ce vede părintele psihanalizei e ceea ce trăiești și tu acum. Confuzia este un lucru pe care îl știi… dar Freud îți spune și că misterul eroismului ar putea să țină chiar de faptul că inconștientul nostru nu crede în propria moarte și se comportă ca și cum ar fi nemuritor.

,,Resimțim peste măsură răul acestui timp”.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Sigmund Freud, numele la naștere Sigismund Schlomo Freud, a fost un medic neuropsihiatru austriac de etnie evreiască, fondator al școlii psihologice de psihanaliză. Freud este considerat a fi părintele psihanalizei iar lucrările sale introduc noțiuni precum inconștient, mecanisme de apărare, acte ratate și simbolistica viselor. Cu toate acestea psihologii freudieni moderni, în era existențialstă, începând de la sfârșitul secolului xx refuză să interpreteze după psihologia simbolistă rugând pacientul să-și numească și delimiteze propriile simboluri, într-un amestec de psihanaliză freudiană și logopedie frankliană.