„Era ceva atât de obișnuit și tihnit în zdrăngănitul lingurilor, în rugămintea de a da sarea sau de a tăia o bucățică de brânză , în înghițirea apei sau a cojii uscate de pâine de casă, încât Anatolia a simțit pentru prima dată viața nu ca pe un dat, ci ca pe un dar.”

Când e vorba de călătorii s-ar putea să ai câteva idei. Dar pentru Ziua Mondială a Turismului, pe 27 octombrie, îți propun un sejur într-o carte. Este vorba despre un sat din Armenia unde nu prea ai cum să ajungi altfel.

Volumul „Din cer au căzut trei mere”, de Narine Abgarian, o să te prindă de la prima pagină. O femeie se pregătește să moară și în locul unui deznodământ trist ai parte de o desfășurare fascinantă de motive și întâmplări care te fac să te îndrăgostești de viață.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„A stat un pic pe verandă, absorbind lumina dimineții prin toți porii.”

Narine Abgaryan născută în Berd, provincia Tavoush, Armenia la 14 ianuarie 1971, este de profesie scriitoare și blogger rus de origine armeană. În 2011, Abgaryan a fost nominalizată la Cartea Mare și laureată a premiului literar Yasnaya Polyana, Rusia, în 2016.

Ea este autorul cărților Manyunya, Oameni care sunt întotdeauna cu mine, Trei mere au căzut din cer, Simon și altele. În 2020, The Guardian a numit-o printre cei mai străluciți autori din Europa.