„Circumnutația – o spiralare lină ascendentă și spre în afară – este mișcarea caracteristică creșterii plantelor, executată de toate plantele, de la lăstarii de mazăre la răsadurile de stejari.” James Bridle, „Feluri de a fi- Dincolo de inteligența umană”, traducere de S.G. Drăgan şi Dan Bălănescu, Polirom 2023
Cu inteligența artificială are cine să te bată la cap. Eu țin să te asigur că ai la îndemână sursele de care ai nevoie în ce privește inteligența naturală. Asta găsești în „Feluri de a fi- Dincolo de inteligența umană”. James Bridle te invită să te uiți în jur și să descoperi formele de inteligență care au fost cu tine dintotdeauna. Dar pe care abia acum începi să le descoperi iar cartea sa devine un instrument esențial în această schimbare de perspectivă.
„Ai nevoie de un computer-crab de mărimea lumii.” James Bridle, „Feluri de a fi- Dincolo de inteligența umană”, traducere de S.G. Drăgan şi Dan Bălănescu, Polirom 2023.

Inteligența unui act artistic

James Bridle este autor, artist şi editor. Eseurile sale despre artă, politică, cultură şi tehnologie au fost publicate în numeroase reviste şi cotidiene. Printre acestea The Guardian, The Observer, Wired, The Atlantic, New Statesman, frieze, domus şi ICON. New Dark Age, cartea sa despre tehnologie, cunoaştere şi sfârşitul viitorului, a fost publicată în 2018 şi tradusă în peste 12 limbi. În 2019 a scris şi a prezentat pentru BBC Radio 4 serialul în patru părţi New Ways of Seeing. Lucrările de artă şi instalaţiile sale sunt prezente în galerii şi instituţii. Le găsești la V & A, Whitechapel Gallery, Barbican, Hayward Gallery sau Serpentine. Dar și în expoziţii din întreaga lume şi pe internet, arată editura.

Recomandări

CUM SE SIMTE PRINȚESA KATE?
WILLIAM FACE O VIZITĂ SECRETĂ
PUTIN CONDIȚIONEAZĂ PACEA
DECA FACE SCHIMBĂRI
CE VEZI AZI? BRIDGERTON
BEC AMÂNĂ DECIZIA PENTRU COSTINEȘTI