Regimul Putin continuă o tradiție de legături strânse între organele de securitate (ai căror membri domină acum multe zone ale statului), elita politică și mafia rusă, vory.

De propagandă nu se poate spune că duci lipsă de când armata lui Putin a invadat Ucraina. Sunt convins că ai început să recunoști termenii pe care îi știai din istorie, ca scuze ori eufemisme cinice. Martyn Whittock îți spune ce este în spatele acestor termeni în volumul ”O istorie secretă: Statul Polițienesc al Rusiei Sovietice”. Îți dai seama că înlocuirea ”războiului” cu termenul ”operațiune specială” nu schimbă deloc sensul cuvântului teroare. Dar și că istoria sovietică s-a ferit cât a putut să își asume scenele în care cruzimea, co-operarea și compromisul au coordonat o formă de stat totalitar. De unde și eșecul în care se încăpățânează să persiste strategia lui Putin în Ucraina. CITAT Și totuși, din anii ’90 și până în secolul al XXI-lea, organele de securitate nu numai că au reînviat, dar au prosperat.

Martyn Whittock a scris numeroase cărți educaționale și de istorie, inclusiv titluri despre istoria vikingă și anglo-saxonă. A fost consultant pentru BBC, English Heritage și National Trust și a scris pentru revista Medieval History și alte reviste de arheologie. Locuiește în Oxford, Marea Britanie.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC