“Cu fiecare zi care trece, devine tot mai clar că miza lui Putin eșueazăNoah Harari ”Războiul din Ucraina ar putea să schimbe totul”.

“Vărsând tot mai mult sânge ucrainean, Putin se asigură că visul său nu se va împlini niciodată. Nu va fi numele lui Mihail Gorbaciov scris pe certificatul de moarte al Imperiului Rus: va fi al lui Putin. Noah Harari ”Războiul din Ucraina ar putea să schimbe totul”.

Vreau să înțelegi cum percepe un gânditor invazia rusă din Ucraina. Pe Yuval Noah Harari îl știi pentru volumul ”Sapiens. Scurtă istorie a umanității”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De Ziua Europei e momentul să îți amintești că într-un text intitulat ”Războiul din Ucraina ar putea să schimbe totul”, istoricul israelian îți spune că Putin a pierdut deja războiul. De la un intelectual care a acceptat să își modifice cărțile atunci când au fost publicate la Moscova ca să nu intre în contradicție cu legislația impusă de Putin, această afirmație te face să îți dai seama că în cele mai tragice împrejurări, istoria are un crud simț al umorului.

”Capacitatea omului de a crea ficțiune, pe de o parte, este responsabilă pentru toate realizările noastre uimitare ca specie, dar și pentru o bună parte din răul pe care ni l-am făcut.”Yuval Noah Harari în dialog cu Natalie Portman”

”Din 1945, nici măcar o singură țară recunoscută la nivel internațional nu a fost ștearsă de pe hartă printr-o invazie externă”. Yuval Noah Harari ”Războiul din Ucraina ar putea să schimbe totul”.

”Oamenii se gândesc la viață ca la o dramă plină de decizii care trebuie luate, care ar mai fi sensul vieții omenești dacă cele mai multe decizii ar fi luate de algoritmi?” Yuval Noah Harari ”Cum să supraviețuiești secolului 21”