• Copiii le cer părinţilor să îi ducă să îşi vadă grădiniţa măcar de la gard! Le e dor de colegi şi de educatoare
  • Pentru părinţi trauma e şi mai mare! Li se rupe sufletul când văd suferinţa copiilor, mai ales a celor de la grupa mare
  • Educatoarele, care şi în perioada asta merg zilnic la grădiniţă, se bucură să îi vadă pe copii, chiar şi de la distanţă

Atârnaţi de garduri, copiii privesc cu jind către grădiniţă! Cel mai mult le lipsesc prietenii.

„Mi-ar plăcea să intru”, spune o fetiță căreia îi este dor de grădiniță.

Pentru mame parcă e şi mai crunt! Li se strânge sufletul când văd suferinţa copiilor.

„Mă aduc copiii la grădiniţă, îşi doresc măcar prin gard să vadă grădiniţa. Ne e foarte greu fără, mai ales fără colegi”, declară o mămică.

„Mi-e milă de ei că nu au final de grădiniţă…”, spune aceeași mămică, cu ochii în lacrimi.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Mă doare sufletul, fizic, să-l văd aici uitându-se către grădiniţă şi neavând voie să intre şi nici să aibă o altă posibilitate de a se întâlni cu prietenii decât la grădiniţă”, afirmă o altă mamă.

Nici pentru educatoare nu e mai simplu.

„Este o perioadă destul de dificilă, atât pentru noi, cât şi pentru copii! Noi eram obişnuiţi cu o curte plină de copii, avem 100 de copii înscrişi şi un spaţiu atât de mare şi de frumos! Dintr-o dată ne-am trezit fără copii, pe care îi vedem doar pe la poartă sau pe la gard atunci când vin să ne facă cu mâna”, declară Loredana Coman, coordonator grădiniţă privată.

De când s-au deschis pădurile şi parcurile, copiii îşi dau întâlnire, în grup restrâns, în curtea grădiniţei din pădure.