Coronavirusul i-a umplut de bani pe acţionarii Zoom. Veniturile au înregistrat o creştere cu 169%

  • Aplicaţia de videoconferinţe Zoom a avut venituri de 328 de milioane de dolari în primul trimestru, în creştere cu 169%
  • Unii analişti spun că Zoom este doar o isterie de moment
  • O acţiune Zoom valorează peste 200 de dolari

Zoom, cea mai folosită aplicaţie Work from home, a generat venituri de 328 de milioane de dolari în primele trei luni, în creştere cu 169% faţă de perioada similară a anului trecut.

Şi tu puteai fi unul dintre cei îmbogăţiţi de aplicaţie, dacă nu-ţi ţineai banii la saltea. Sau la bancă.

Anul trecut, la listare, o acţiune Zoom valora 62 de dolari. Ieri, o acţiune era 208 dolari. Între timp, românii au acumulat 30 de miliarde de euro în depozite bancare cu dobândă de maximum 2%.

Claudiu Cazacu, analist: Rezultatele Zoom au fost mult peste aşteptări, profit trimestrial de 0,2 dolari pe acţiune, dar acţunea este evaluată la peste 200 de dolari, iar trendul a fost unul foarte puternic ascendent, a fost una dintre cele mai iubite acţiuni în această perioadă.

Sunt şi voci care contestă investiţia în Zoom şi sfătuiesc la prudenţă.

Ştefan Surcel, investitor: Din punct de vedere investiţional eu nu sunt mare fan al companiei, ba chiar din contra, am o poziţie short deschisă cu vreo 10% din valoarea portofoliului meu şi o să îţi spun şi de ce.  Până acum vreo două zile, ei se tranzactionau la un price per earnings ratio de 2.500, asta înseamnă că pentru un investitor la nivelul actual de preţ şi nivelul actual de profit ar fi durat 2.500 de ani ca să îşi recupereze investiţia. Acum eu nu ştiu ce investitor cu o minte raţională a fi interesat de o astfel de companie şi de o astfel de investiţie.