• Patronii restaurantelor spun că vor micșora prețurile ca să atragă clienți la redeschidere
  • Cheltuielile cu măsurile de siguranță nu contează, patronii vor să deschidă restaurantele la 1 iunie
  • Patronii amenință că vor protesta în stradă dacă până la 1 iunie Guvernul nu permite redeschiderea restaurantelor

Eşti sătul de restricţii? Consolarea vine imediat: o să poţi mânca mai ieftin la restaurant când se redeschid. Patronii îți promit că vor tăia serios din prețuri, chiar dacă vor avea cheltuieli mai mari cu măsurile de siguranță.

„O să trebuiască să avem nişte preţuri mai mici pentru că oamenii suferă din punct de vedere al bugetelor alocate pentru industria de HoReCa, pe de altă parte orice măsură iei, va costa foarte mult. Antreprenorul trebuie să cumpere termometru, care e 100 de euro cel mai ieftin, mănuşi, măşti, sanitarizant, deci va avea nişte cheltuieli suplimentare“, spune Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA.

În plus, te-ai putea bucura de o atmosferă mai intimă. Într-un restaurant care înainte era plin când avea 50 de clienţi la mese, măsurile de distanţare ar putea lăsa loc doar pentru 30 de oameni: „Or să fie 2 metri între mese. O să limităm, să spun, aglomerarea“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Chiar şi așa, cei din industria ospitalităţii vor să înceapă treaba cât mai repede. Dacă guvernul nu îi lasă să redeschidă restaurantele, barurile şi cafenelele până la 1 iunie, patronii ameninţă cu proteste de stradă.

Sursă foto: Profimedia