• Pe 20 mai, 1873, Levi Strauss şi croitorul Jacob Davis brevetau jeans-ul
  • La început, jeansii erau folosiţi exclusiv de către bărbaţi în ferme, fabrici sau mine
  • În 1934, tot Levi Strauss a revoluţionat piaţa cu prima pereche de jeans pentru femei

Cu siguranță și tu ai cel puțin o pereche de jeanși în dressing. Dar cunoști povestea acestui obiect vestimentar? Probabil cel mai cunoscut material textil de pe planetă, jeansul era brevetat pe 20 mai 1873 de antreprenorul american Levi Strauss. În colaborare cu croitorul Jacob Davis, Strauss a căutat un material pentru bărbaţii care aveau nevoie de o haină care să reziste în orice condiţii de muncă. Aşa a luat naştere prima pereche de jeanşi. 

Jeanşii au fost de la început un articol vestimentar seducător, iar la începutul secolului trecut femeile îi purtau pe ascuns. Abia în 1934 era lansată prima linie destinată femeilor, cu modelul Lady Levi’s.

De-a lungul anilor, jeanşii au rămas la modă şi au fost mereu adaptaţi vremurilor. Cu tăieturi, culori sau forme diferite, jeans-ul a rămas un accesoriu nelipsit din garderoba noastră.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În plus, trebuie să știi că nu există producător de textile din lume care să nu aibă acum şi o linie de jeanşi. Principalii competitori ai Levi Strauss  sunt  Wrangler, Diesel, Lee Jeans, Pepe Jeans, True Religion sau Armani.