Ești pe cale să achiziționezi o canapea nouă. Lână, piele, catifea, bumbac, ce alegi? Opțiunile sunt aproape nesfârșite. Punând pe primul loc durabilitatea, confortul, estetica și funcționalitatea, iată câteva opțiuni de tapițerie pentru noua ta canapea:
Începe prin a te gandi cine va folosi canapeaua cel mai des. Ai mulți prieteni care vin în vizita? Ai copii sau animale de companie? Dacă răspunsul tau este da, atunci orientează-te catre o husă detașabilă, care este cel mai ușor de întreținut.

Iar ca material, alege bumbacul, pânza sau inul, sunt cele mai rezistente la spălat. Asta pe lânga faptul că sunt cele mai indicate materiale dacă ai alergii. Iar pentru perne, alege o umplutură de bumbac sau poliester. Acestea tind să mențină mai mult timp forma pernelor.


Dacă îți doresti ceva mai moale la atingere, dar și elegant, alege catifeaua. Este poate cea mai confortabila tapițerie pentru o canapea. Chiar dacă este mai greu de întreținut și nu este recomandată pentru climatele calde, o astfel de canapea va fi cu siguranță o piesa statement în livingul tău.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE


Un bun substitut al catifelei este chenille. Au aproape același aspect, însă chenille este o țesatură foarte durabilă, mai accesibilă ca preț și foarte usor de curățat. Ești adeptul unui stil clasic ? Atunci tapițeria de piele este pentru tine. Cu un aspect atemporal, este genul de material extrem de durabil, ușor de curățat, care se adaptează cu ușurință la temperatura corpului tau, indiferent de anotimp. Și mai mult, este genul de material care îți oferă o multitudine de texturi și nuanțe dintre care poți alege. O canapea de piele își păstreazăfoarte bine valoarea în timp, deci poți să o vezi chiar ca pe o investiție.


Iar dacă vrei să fii în pas cu timpurile, află ca microfibra a devenit foarte populară în ultimii ani. Datorită confortului și capacității sale de a rezista la pete, aceasta își păstrează foarte bine culoarea.
Dacă trăiești într-un climat mai rece, sau la munte, lâna este cea mai potrivită pentru tine. Aceasta reține căldura și nu se șifonează.


În fine, orice ai alege, află că majoritatea companiilor îți pot oferi mostre, astfel încât să poti vedea și atinge personal tapițeria, înainte să îți cumperi canapeaua. Acum că știi, tu ce material alegi?