Ce este un open space ? Ei bine, este acel tip de plan in care anumiti pereti ai casei lipsesc, pentru a da nastere unui spatiu amplu, deschis si luminos. De cele mai multe ori, spatiile pe care le reuneste sunt bucataria, locul de luat masa si camera de zi. Dar cum amenajezi acest tip de incapere ? Iti spun eu acum.
Modul in care aranjezi mobilierul in acest spatiu deschis are un impact urias asupra folosirii acestei incaperi. Va trebui sa te gandesti la felul in care vei utiliza acel spatiu. Asa ca inainte sa cumperi piesele de mobilier, gandeste-te ce functie va indeplini aceasta camera comuna.
De exemplu, insulele de bucatarie sunt foarte populare intr-un open space. Afla insa ca nu sunt foarte practice si ocupa mult spatiu.
Ai o familie mare sau mai mereu musafiri ? Atunci poate ar fi bine sa investesti intr-o masa ampla de dining, pe care o poti pozitiona chiar intre bucatarie si living, in locul acelei insule. O masa mereu va aduna oameni, si, in plus, o poti folosi ocazional si ca birou.
Tine mobilierul departe de pereti. Frumusetea unui open space este pozitionarea libera a mobilierului, care pare ca pluteste in incapere. De exemplu, daca pozitionezi o canapea in mijlocul spatiului, o vei putea accesa de pe toate laturile sale, ceea ce creaza un flux de trafic armonios si coerent. 
Investete in mobilier flexibil sau chiar modular. Astfel vei putea schimba aspectul camerei de cate ori vrei. Mai ales ca un open space este locul ideal pentru schimbari. In afara de bucataria care mai mult ca sigur va ramane fixa, poti muta mobilierul de cate ori vrei. Asa ca fara sa investesti in piese noi de mobilier, vei avea senzatia ca traiesti intr-un spatiu nou de fiecare data cand muti cate ceva.
Iar daca esti un neconformist desavarsit, poti renunta si la peretii catre dormitor. Separa zonele de zi si de noapte cu o simpla biblioteca, dulap inalt, sau chiar draperie. Intreg spatiul va parea mult mai mare, mai aerisit, si cu siguranta unic !

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE