Atunci când îți amenajezi o încăpere, alegerea unei piese de mobilier care arată bine este esențială. Însă a avea un mobilier în care te și simți bine este și mai important. În ultimii ani, petrecând mai mult timp acasă, confortul a devenit o necesitate, iar mobilierul a început să se adapteze.

Sigur și tu ți-ai dori că locuința ta să fie la fel de comodă precum hainele lejere. Ei bine, piesele de mobilier curbate reușesc să creeze acest efect.

Originar în anii 60 și ’70, mobilierul curbat îți poate îmbunătăți somnul și starea de bine, mai ales dacă se află în dormitor. Obiectele curbilinii sunt automat privite ca atrăgătoare și confortabile, datorită aspectului lor organic. Legătura dintre mobilierul curbat și un mediu relaxant datează chiar din vechea tradiție feng shui, unde liniile curbe sunt considerate a crea un flow natural și primitor.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Atracția pentru mobilierul curbat provine dintr-o rațiune simplă: creierul nostru este atras de forme circulare și linii curbe, asemănătoare elementelor din natură, pe care le asociază cu siguranță și calm.

Obiectele ascuțite semnalează pericol și pot determina frică și anxietate. Că să aduci mai mult calm în interiorul tău, alege un scaun cu colțuri rotunjite și vei realiza un loc de luat masa mult mai îmbietor.

Majoritatea spațiilor noastre sunt în general geometrice, chiar rigide. Dacă îți place să visezi cu ochii deschiși, renunță la unghiurile drepte dintre pereți și tavane. Cum? Simplu, cu un placaj de gips-carton flexibil. Iar privirea ta se va plimba nestingherită pe această nouă suprafață continuă.

Chiar dacă nu ești încă pregătit să îți curbezi pereții sau tavanele, poți începe cu obiecte mai mici: un covor fluid, un dulap cu colțuri rotunjite sau chiar un lavoar rotund – care, în plus, este și mult mai ușor de curățat.