Îți cauți un nou scaun de dining și ai prea multe opțiuni? Textil, cu brațe, rotativ, metalic, de lemn, de care să fie? Iată câteva lucruri de care să ții cont ca să faci cea mai bună alegere.

Ia în considerare numărul de scaune de care ai nevoie pentru masa ta de dining. Evident, cu cât ai o masă mai mare, cu atât ai nevoie de mai multe scaune. Ar trebui să ai suficiente scaune pentru toți cei care vor folosi masa în mod regulat, plus câteva suplimente pentru oaspeți.

Mărimea scaunului trebuie să fie proporțională cu dimensiunea mesei. Asigură-te că ai suficient spațiu să circuli în jurul lui, chiar și atunci când cineva este așezat. Și ca distanța dintre scaune să îți permită să îți miști confortabil coatele sau să îți încrucișezi picioarele. Nu există dimensiuni standard, alege ce ți se potrivește cel mai bine. Fă o probă cu un scaun la masă, așează-te pe el. Totul în regulă? El e alesul. Și dacă vorbim de masă, află că scaunul nu trebuie să fie în set cu ea. Îmbrățișează diversitatea.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Alege un scaun fabricat din materiale durabile, care rezistă utilizării de zi cu zi. Scaunele din lemn de esență tare, metal sau plastic sunt de obicei mai rezistente decât cele din lemn de esență moale sau din alte materiale. Iar ca finisaj, caută unul ușor de curățat. Materialele textile sunt destul de pretențioase, mai ales folosite în jurul mesei, unde se pot murdări ușor.

Caută un scaun cu spătar și șezut confortabil, mai ales dacă intenționezi să-l folosești pentru o perioadă lungă de timp. Brațele sunt iarăși un bonus, dacă îți place să zăbovești la povești după cină. Asigură-te doar că scaunul se glisează cu ușurință sub masă, și nu se lovesc picioarele sau blatul.

Așadar, dacă bifezi aspectele ce țin de ergonomie, alegerea scaunului de dining e ca și rezolvată. Iar din perspectiva design-ului, opțiunile sunt nelimitate. Îndrăznește să îți dorești chiar un scaun rotativ, care nu este făcut doar pentru birou. Spor la cumpărături!