Iti doresti o casa durabila si ecologica? O casa prietenoasa cu mediul, responsabila social și viabila din punct de vedere economic? Nimic mai simplu. Hai sa iti spun cum o realizezi.
Un design sustenabil urmărește să reducă impactul negativ al construcției asupra mediului prin utilizarea materialelor și tehnicilor ecologice. Practic, el te ajuta sa reduci deșeurile și sa conservi energia și resursele.

Iata ce poți face:
Utilizeaza materiale reciclate pentru mobilier, podele și decor. De exemplu, plasticul reciclat poate fi folosit pentru a crea mobilier de exterior, iar lemnul recuperat poate fi folosit pentru pardoseli.
Alege materiale durabile, cum ar fi bambusul, pluta și iuta. Aceste materiale sunt regenerabile și biodegradabile, făcându-le ideale pentru un design de anduranta. Caută lemn certificat FSC. Evita mobilierul fabricat din materiale neregenerabile, cum ar fi plasticul sau metalul.

Încorporeaza lumina naturală. Aceasta reduce nevoia de iluminare artificială și, prin urmare, ai consuma mai putin. Folosește ferestre cât de mari, luminatoare și planuri cât mai ample, fără prea multe compartimentări.
Utilizează becuri eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi cele LED. Ele folosesc mai puțină energie și țin mai mult decât becurile tradiționale.
Alege vopsele cu conținut scăzut de COV: Compuși organici volatili. Aceștia sunt niște substanțe chimice dăunătoare mediului și sănătății umane.
Și, poate cel mai important, implementează practici durabile. Aprovizioneza-te local cu materiale pentru a reduce emisiile de la mijloacele de transport. Astfel vei ajuta și economia locală!

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE