Vrei să-ți amenajezi casa. La cine apelezi? La un designer sau la un decorator de interior? Știu că sună aproape la fel, însa sunt două concepte total diferite. Lasă-mă sa-ți le explic.

Designul de interior se referă la procesul de planificare și creare a unui spațiu funcțional și plăcut din punct de vedere estetic. Acesta implică ergonomia și fluxurile dintr-un spațiu, cât și Poziționarea mobilierului, a corpurilor de iluminat, a materialelor și finisajelor.

Designul se concentrează pe viziunea de ansamblu și pe funcționalitatea unui spațiu. Un designer are capacitatea si abilitatea de a modela fizic un spațiu. El este cel care hotaraste dimensiunile și formele golurilor, ale peretilor sau chiar poziția încăperilor din locuința ta.

Pe de alta parte, decorarea de interior se referă la acele activitati estetice asupra unui spațiu pentru a-l face mai atrăgător, strict din punct de vedere vizual. Mai exact, alegerea elementelor decorative, cum ar fi lucrări de artă, accesorii sau textile, in vederea imbunatatirii  aspectului unui spațiu.

Decorarea se concentrează pe adăugarea de stil unui loc. Un decorator de interior te va indruma catre tipul de finisaj pentru un perete, către grafica de pe un covor sau forma unui corp de iluminat.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Un design de interior de calitate va include intotdeauna un decor atent ales. Acestea ar trebui sa meargă mana în mana. Decorarea deriva din design. Insa fără un design de calitate, este greu obții un spatiu decorat eficient.