Ești într-o încăpere complet alba. Parcă îți amorțesc simțurile țși corpul, nu-i așa? Ai fi surprins să afli ca îți poți preveni imbatranirea trăind într-un mediu stimulator care îți provoacă emoție. Mediile abundente îți antrenează mintea, iar expunerea la o multitudine de senzații nu e numai placută, e chiar vitală pentru o dezvoltare sănatoasă.

Cercetarile au aratat că numai 15 minute de deprivare senzoriala pot provoca halucinații și dispoziții negative. Studiile referitoare la atingere arată că ea poate conduce la reducerea stresului, îmbunătățirea stării sufletești și sporirea atenției.

Îndrăznește așadar să alegi modele grafice, așa zisele pattern-uri, în design-ul unui spațiu. Ele joacă un rol important într-un interior, deoarece adaugă interes vizual, textură și profunzime. Un pattern potrivit creeaza o experiență tactilă care poate fi atât simțită, cat și văzută. Iar acest lucru poate fi deosebit de eficient într-un spațiu minimalist.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Te poți folosi de un pattern pentru a crea un punct focal într-o cameră, atrăgând privirea către o anumită zonă sau obiect. De asemenea, poti adăuga interes unui perete simplu, podea sau piese de mobilier.
Pattern-urile pot fi utilizate într-o varietate de moduri si la orice scara imaginabila. Gandeste-te la un covor dungat sau o cuvertura multicolora, sunt atât de ușor de implementat… Ce ai zice și de un tapet jucauș, un așternut înflorat, o veselă colorată sau un tablou de Primavară?

Aceste pot fi folosite în doze mici sau ca element major de design, făcându-le o opțiune versatilă pentru orice spațiu.

Parca deja s-a animat încăperea aceea albă, nu-i așa?