PAL, MDF sau lemn? Daca esti pe cale sa iti amenajezi un spatiu, mai mult ca sigur ca ai auzit de aceste materiale. Dar stii care este diferenta dintre ele ? Care se potriveste cel mai bine pentru bucatarie ? Hai sa ti le explic.
PALul este cel mai folosit material pentru fabricarea mobilierului. Acesta se obtine din presarea resturilor de lemn tocate, in combinatie cu diversi adezivi. PALul melaminat rezulta din lipirea unui film decorativ, sau melamina, pe PALul simplu. Aceasta ii da diversitatea de culori si texturi pe care le-ai mai vazut. Iar pe margini, se finiseaza cu un cant din folie termoadeziva sau din ABS. Mai poti aplica pe PAL si furnir, daca doresti sa aiba un aspect de lemn. PALul e indicat sa fie folosit doar la interior, caci soarele si apa il degradeaza. Este cel mai accesibil la pret, si are un timp redus de fabricare, dar si de punere in opera.

MDFul, insemnand placile fibroase cu densitate medie, este, în general, mai accesibil decât lemnul real, si ceva mai costisitor decat palul. MDFul are o suprafață netedă și consistentă, care este excelentă pentru vopsire, furniruire sau infoliere. Acest tip de material este puțin predispus la deformare în comparație cu lemnul masiv, adica iși menține foarte bine forma în timp.


Atat PALul cai st MDF-ul sunt materiale relativ ușoare în comparație cu lemnul masiv, ceea ce le face mai ușor de manevrat și instalat.
Ambele sunt fabricate din fibre de lemn reciclate, ceea ce le face o opțiune mai durabilă – daca esti un consumator conștient de mediu.
Lemnul masiv insa oferă o frumusețe atemporală, naturală, cu texturi unice.
Un astfel de mobilier bine intretinut poate dura generații, ceea ce îl face o investiție excelentă pe termen lung. Lemnul masiv poate fi reparat mai ușor decât MDF-ul dacă este zgâriat sau deteriorat. El poate fi șlefuit, refinisat sau reparat pentru a-și reda aspectul.
Asa ca, daca esti in amenajari si ai de ales materialul pentru noua ta piesa custom de mobilier, acum stii proprietatile lor. Spor la renovari!

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
GOOGLE DĂ BANI GREI LA APPLE
GEN Z SE DISTREAZĂ CU POWERPOINT-URI