Primăvara e anotimpul reînnoirii. Și de ce nu, poate și casa ta are nevoie de o împrospătare. O renovare sustenabila a apartamentului tău poate nu numai să reducă impactul asupra mediului, dar și să îți creeze un spațiu de locuit mai sănătos. Cum faci asta?
Ei bine, poți începe prin selecția unor materiale care provin din surse durabile, reciclate sau cu un impact redus asupra mediului. BIS Pentru produsele din lemn masiv, cum ar fi mobilierul sau finisajele, caută certificarea Forest Stewardship Council (FSC).   Pentru electrocasnice, caută un nivel înalt Energy Star. Aceste aparate consumă mai puțînă energie, ceea ce reduce amprenta de carbon și facturile la utilități.  Instalează baterii smart, care folosesc mai puțînă apă, fără a le sacrifica însă performanța. Ele limitează debitul de apa, și le poți crea setări personalizate în funcție de temperatura pe care o preferi. Utilizează vopsele cu un conținut scăzut de compuși organici volatili (COV) pentru a îmbunătăți calitatea aerului din interior. Caută chiar alternative naturale, cum ar fi vopselurile pe bază de apa sau de plante.
Maximizează lumina naturală, păstrând ferestrele neobstrucționate și deschide culoarea pereților. Acest aspect vă reduce nevoia de iluminare artificială în timpul zilei, iar tu vei economisi energie.
 Și bineînțeles, asigură-te că locuința ta este bine izolată termic. Asta că să limitezi pierderile de căldură, și implicit, facturile mari.
Îmbrățișează și tu aceste principii durabile la urmatorea renovare. Vei crea o casă confortabilă și prietenoasă cu mediul, atât pentru tine, cât și pentru generațiile viitoare

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA