Mai bine să fii deștept cu banii decât să faci pe deșteptul.

De cele mai multe ori discutăm despre cum să acumulăm, cum plasăm banii în instrumente de economisire sau de investiții pentru a câștiga, pentru a avea mai mult. De aceea, astăzi discutăm despre a da înapoi.

Donațiile și acțiunile filantropice înseamnă să te implici în viața cetății. Fie că ești cetățean, angajat, freelancer sau antreprenor, există mai multe căi prin care poți contribui.

Recomandări

RĂZBOI TOTAL
ORIENTUL MIJLOCIU FIERBE
ROMÂNIA ARE PREMIER
NATO TREBUIE SĂ SE SCHIMBE
TRUMP: „ISRAEL O DUCE BINE”
PUTIN VREA TOT

Știai că există moduri de a contribui financiar care nu te costă nimic în mod direct? Orice persoană fizică poate redirecționa 3,5% din impozitul pe veniturile din salarii și asimilate salariilor către organizații non-profit sau unități de cult.

Concret, din impozitul pe care l-ai plătit pe veniturile din 2024 poți redirecționa 3,5% către o cauză în care crezi. Data limită până la care poți completa formularul 230 este 26 mai.

În caz contrar, banii ajung la stat. Este cel mai simplu mod prin care poți susține financiar o organizație care luptă pentru o cauză de care îți pasă fără să te coste nimic ce n-ai fi dat oricum către stat.

În cazul persoanelor juridice, adică al companiilor, cea mai cunoscută facilitate fiscală este cea care le permite să redirecționeze 20% din impozitul pe profit către o entitate non-profit sau mai multe.

Redirecționarea se face în termen de șase luni de la depunerea declarației anuale cu impozitul pe profit, printr-un contract de sponsorizare și prin completarea formularului 177.

Poți alege o cauză care este aliniată cu valorile pe care le promovează compania ta.

Este important să discutăm în familie despre donații și filantropie, mai ales atunci când putem avea impact fără să ne coste.

În orice caz, aici începem să vorbim despre bani. În familie.