• Din 15 mai, ești obligat să porți mască
  • Dacă folosești masca incorect creşti riscul de a te infecta
  • Masca trebuie să îți acopere căile respiratorii în totalitate, să fie lipită de obraz, astfel încât să limiteze traficul de aer

După cum știi, mai sunt câteva zile până la intrarea în starea de alertă, o perioadă în care îți vei relua activităţile, iar oraşele vor prinde din nou viaţă. Trebuie să ştii că relaxarea restricţilor vine şi cu obligaţii, printre care purtarea măştii de protecţie.

Mulţi nu ştiu să folosească acest accesoriu care poate salva vieţi. Uite ce spune un bucureștean: „Oricum nu foloseşte la nimic, asta e părerea mea şi cred că a tuturor“.

Doctorul Valeriu Gheorghiţă îţi spune însă cum să foloseşti masca de protecţie şi de ce e important să o foloseşti corect: „Masca se aplică la nivelul feţei şi trebuie să acopere atât orificiul nazal cât şi orificiul bucal. Ne asigurăm că masca este sub bărbie şi de asemenea această bandeletă metalică este important să muleze perfect piramida nazală aşa încât să nu existe un spaţiu între faţă şi această mască“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El îți mai spune că dacă este folosită incorect sau este purtată greşit ea nu îți oferă beneficiile pe care le aştepți, ba din contră, paradoxal poate creşte riscul de a te afecta.