Vrei să fii american pentru o zi? Trebuie să le îmbrățișezi tradițiile, mai ales astăzi, de 4 iulie, dată care marchează Ziua Independenței. Americanii celebrează această zi printr-o varietate de activități și tradiții cum ar fi – focuri de artificii, parade, picnicuri și grătare iar aici vorbim de o mulțime de delicii culinare. Hot-Doguri și Hamburgeri, Coaste și porumb la Grătar, și nu pot uita de American Pie. Desertul cunoscut în special sub froma de plăcinta cu mere, are o istorie bogată și interesantă, care reflectă evoluția culinară și culturală a Americii. Ce simbolizează american pie? Savoare, arome dulci și sex, cel puțin în cazul filmului cu același nume. În 1999, „American Pie” a ajuns pe marele ecran și ne-a făcut să râdem în hohote. Pentru Jim, protagonistul, un adolescent virgin, american pie se tranformă dintr-o simplă prăjitură făcută de mama lui – într-o portiță spre lumea plăcerilor. Jim nu avea iubită, dar găsește o parteneră, însă una culinară, cred că ai ghicit…e vorba de plăcinta americană! Dar încercarea sa de a găsi răspunsul la curiozitățile sale este întreruptă brusc când tatăl său intră în bucătărie.
Dacă vrei să onorezi această legendă a desertului american, nu trebuie să te limitezi doar la plăcintele obișnuite cu mere. De-a lungul timpului, gospodinele și-au pus amprenta si au experimentat cu diverse umpluturi cum ar fi- cea din cireșe, afine, dovleac sau nuci pecan.
Așa că de 4 iulie, poți organiza un maraton „American Pie” cu prietenii, să savurezi un desert delicios și să râzi de aventurile personajelor din film. Poți prepara chiar tu desertul dar ai grijă la accidentele din bucutărie- să nu ajungi să semeni cu Jim într-unul dintre momentele sale celebre! Hai să-ți spun de ce ai nevoie.. . Pentru crustă de faina, sare, zahăr unt și apa rece. Iar Pentru umplutură- daca iti plac merele ai nevoie de 6-7, de preferat Granny Smith, curățate și feliate… zahăr, putina făină, scorțișoară, nucșoară după gust și suc de lămâie. Așa că de 4 iulie strânge-ți familia și prietenii și bucurați-vă de o felie de american pie! Simplu și gustos…Poftă bună!

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ