Este suculent, apetisant și răvășitor. E acel „ceva” care, dacă e pregătit cum trebuie, îți poate aduce instantaneu un zâmbet pe buze. Anna Taylor-Joy știe asta mai bine ca oricine – a savurat fiecare mușcătură pe platourile de filmare. Azi îți vorbesc despre cheeseburger.

L-ai văzut îl filmul The Menu, unde are un rol esențial. E preparatul care reaprinde în Slowik pasiunea pentru gătit. Într-un moment-cheie, Margot, personajul jucat de Anna Taylor-Joy, îl provoacă pe Slowik să-i prepare un cheeseburger. Chef-ul, obișnuit să impresioneze cu feluri sofisticate, e surprins de cererea simplă. Dar, prin această provocare, Margot ajunge la inima lui, reamintindu-i de zilele când gătitul era o plăcere pură. Cheeseburger este despre plăcerile nevinovate, despre momentele simple de bucurie pe care le trăiești singur sau alături de cei dragi.

Dar cui îi datorăm această delicioasă invenție? Cheeseburgerul s-a născut în 1924, în micul restaurant The Rite Spot din California, condus de familia Sternberger. Lionel Clark Sternberger a avut inspirația să așeze o felie de brânză peste chifteaua de carne. Povestea are două versiuni: una spune că Lionel a ars o chiftea din greșeală și a acoperit-o cu brânză pentru a ascunde eroarea, cealaltă susține că un client a cerut pur și simplu brânză în burgerul său. Indiferent de versiunea corectă, preparatul a fost adăugat pe meniu sub numele de „Aristocratic Burger: the Original Hamburger with Cheese.” și costa doar 15 cenți.

Recomandări

CUM ARATĂ VIITORUL SIRIEI?
UNDE A DISPĂRUT FICO
D. DAVID: MANUALE INSUFICIENTE
ZELE VEDE O ȘANSĂ ÎN TRUMP
MELONI: MUSK E GENIU
TRUMP VREA DRAPELELE SUS

Acum îl găsești în fast food-uri, dar și reinterpretat în restaurante de lux. Îl poți face și la tine acasă, în doar câțiva pași. Ai nevoie de o carne tocată bună, poate fi de vită, pui sau varianta vegană, din năut sau linte. Apoi Brânză (de preferat cheddar, dar poți opta și pt cea americană sau gouda, Chifle de burger, Condimente pentru carne (sare, piper, opțional usturoi pudră, ceapă pudră și Toppinguri: salată verde, felii de roșii, felii de ceapă, murături, ketchup, muștar, maioneză, sos BBQ.

Prepară chifteaua și apoi gătește-o 3-4 min pe fiecare parte. Cu un minut înainte de a lua chifteaua de pe foc, pune o felie de brânză deasupra. Așază chifteaua cu brânza topită pe baza chiflei. Adaugă toppingurile dorite și apoi savurează-l. Simplu și gustos. Poftă bună!