Cum sărbătorești ziua copilului….papilele gustative au o singură dorință..desertul! Care e Gustul copilăriei? Ciocolata e răspunsul cel mai popular. Sigur îți aduci aminte de bucățica de ciocolată pe care o primeai la finalul mesei ca recompensă. Paradis pe cerul gurii, așa poate fi descrisă!E atât de bună încât a fost vedetă și pe marile ecrane. Ai văzut-o în Charlie şi fabrica de ciocolată, sau în interpretarea mai modernă, Wonka. Timothee Chalamet, protagonistul îți prezintă reinterpretări ale bomboanelor de ciocolată, dar cu puteri magice! O aventură delicioasă!
Istoria ciocolatei e plină de surprize. Poate fi urmărită până în timpurile antice ale civilizațiilor precum mayașii și aztecii din America Centrală. Aceste culturi au cultivat arborele de cacao și au descoperit modul de a prepara o băutură specială din BOABELE sale. Pentru ei, ciocolata era mult mai mult decât un desert – era asociată cu ritualuri religioase și ceremonii importante. Credința în proprietățile sale vindecătoare și energizante era larg răspândită.
Cu toate acestea, gustul original al ciocolatei era amar și condimentat, departe de dulceața pe care o cunoaștem azi. Abia când a fost introdusă în Europa de către exploratorii spanioli în secolul al XVI-lea, ciocolata a început să cunoască transformări majore. Europenii au adăugat zahăr și lapte, transformând-o într-o băutură delicioasă și apoi în forme solide, deschizând calea pentru popularitatea ei mondială.
Acum cunoaște o serie de forme și arome. Sigur ai mâncat ciocolată cu alune, fructe, migdale sau poate iti place ciocolata albă și nu pot uita de trufe. De Crăciun devine băutura ta preferată, ornată cu bezele și frișcă, iar când e vară o mănânci sub formă de înghețată.
Vrei să ai parte sau să dăruiești o surpriză dulce de 1 iunie, Hai să-ți spun unde găsești cea mai bună ciocolată în țară. Poți încerca la Leonidas sau la Chantia, o ciocolaterie și gelaterie artizanală cu magazine în Timișoara și Oradea și nu în ultimul rând la- Chocolate Saga, festivalul care reuneste O selecție de produse manufacturate cu dragoste de maeștrii ciocolatieri.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ