E protagonist în filme ca „Tampopo” și în anime-urile „Naruto”. Nu este doar o mâncare, ci un simbol al culturii pop. E vorba despre ramen. Nu este doar un bol de tăiței, ci o aventură plină de arome și istorie. Boluri aburinde umplute cu tăiței, bulion savuros și garnituri care dansează pe papilele gustative ca o fiesta a aromelor. Ramen a devenit un fenomen cultural, un fel de mâncare atât de iconic încât are muzee dedicate. În Japonia există 10.000 de magazine de ramen, sau „ramen-ya”, aici bucătarii își creează rețetele secrete, transmise din generație în generație.
Originar din China, ramenul a ajuns în Japonia la sfârșitul secolului al XIX-lea, evoluând în timp și devenind un simbol culinar adânc înrădăcinat în cultura țării. Popularitatea sa a crescut în Japonia de după cel de-al Doilea Război Mondial, când penuria de alimente a dus la consumul pe scară largă de ramen instant, o alternativă accesibilă și convenabilă.
Acest fel de mâncare constă, de obicei, din tăiței de grâu în stil chinezesc, serviți într-un bulion aromat, însoțiți de garnituri precum carne de porc feliată, alge, ceapă verde și un ou fiert perfect moale. Dincolo de Japonia, ramenul a devenit o senzație culinară globală, entuziaștii și bucătarii din întreaga lume experimentând cu diferite ciorbe, tăiței și garnituri. Unde îl mănânci în București?Yuki, Edo Sushi sau Kanpai, sunt cele mai populare locații.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI